I mine øyne henger en del av det å være et menneske i samtiden sammen med å ta ansvar over fotsporene du setter igjen etter din tid. For hvert år som går, jo vanskeligere blir det å være en forbruker med samvittigheten i behold. Jeg har brukt lang tid på å finne ut at jeg elsker klær og ritualene ved å være jente, men hater shopping, moteindustrien og det generelle overforbruket mange jenter mister seg selv i. Vi blir hele tiden fortalt hvor jævla mye produkter vi trenger. Mangler vi selv har og hva vi kan kjøpe for å fikse/lappe på/eller skjule. En bransje jeg selv har vært en del av, men bare endte opp med å hate meg selv for, så jeg sluttet. Sannheten er at ingen i verden trenger så mye stash. Nå føler jeg jeg har alt jeg trenger og det er nok. Får jeg intenst behov etter en ny topp eller kjole før helgen stikker jeg innom Fretex Unika. Anbefaler alle ta ansvar for å sjekke ut merkene du støtter, handle mer brukt og generelt være en smartere forbruker. Det føles SÅ mye bedre og meningsfullt enn å ha 100 par sko å velge i hver dag.

 

IMG_6405Jeg har tidligere skrevet litt om det å sjekke ut merkene du støtter og at de opererer fair i forhold til samfunnet og miljøet.

Ett av mine nye favorittmerker fra New York, Organic by John Patrick tar dette på alvor. De er grunnlagt på det miljøvennlig prinsippet om bærekraftig skjønnhet, som er blitt en av mine absolutt største hjertesaker. Langt bort fra «rask-mote» bevegelsen prioriterer de organiske materialer, gode arbeidsforhold og  miljøbevissthet.

Plaggene passer meg midt i blinken i studietiden da jeg er avhengig av en no-fuzz tilnærming til hva jeg går med- Mid-’90s touch og en estetikk strippet ned til det essensielle. Og så skader det ikke akkurat at de florlette toppene og kjolene sitter helt SJUKT perfekt på. Har anskaffet meg Bandeu, Bias Camisole og Strap Tank, og har akkurat bestilt en Bias Slip kjole og Long Sleeve Boy Tee. Føles som jeg e.n.d.e.l.i.g har funnet «merket for meg».

organicsbyjohnpatrick.com

1) Vintage det eneste som teller som investering. Selv om du kjøper en ny Chanel veske rett fra butikkhyllen er det sannsynlig at den synker i verdi da nyere pieces ikke er like sjeldne som vintage pieces. Dette går for alle merker og trender, vintage er det du alltid kan selge videre med fortjeneste.

2) Det skaper en unik touch i ethvert antrekk. Klærne er levd inn i, og har ofte mer personlighet enn masseproduserte klær. Du slipper bekymre deg for å komme på et event i ført det samme som noen på jobben, da det du har på det er one of a kind. Jo eldre plagget er, jo mindre volum er det produsert i, og jo mindre er sjansen for at noen andre har det samme som deg. En ting mindre å tenke på!

3) Klassikere går aldri ut av stil. Du kan gå med en 60 år gammel flapper kjole sammen med nye smykker fra f.eks Tom Wood og få et kult og moderne utrykk. Lenge leve kreativiteten og individualiteten vår!

4) Vintage har en utrolig positiv miljøeffekt. Jo mindre klær vi kjøper nye, jo mer sparer vi både miljøet og div. skadelige arbeidforhold. Å shoppe vintage er å resirkulere, og det er noe vi alle vil måtte bli bedre på i fremtiden som kommer, så hvorfor ikke begynne med en gang?

5) Vintage er HISTORIE. Plaggene har levd og sett ting, vært ute en vinternatt før, og det er en del av den store av sjarmen og mysteriet.

La oss snakke litt veggdekorasjon… Posters og bilder er en av mine favoritt ting å kjøpe på nett, da er det lettere å få tak i noe du kan være sikker på at alle andre ikke har!

Jeg har i prosessen med egen gallerivegg i stuen samlet mine 20 favorittbutikker der du kan velge i et stort utvalg av all mulig kunst, både orginale malerier, men også grafiske posters og kule prints. Her burde det være noe for alle!

Ps: Husk at de fleste av disse er utenlandske så toll og mva. vil komme i tillegg.. Tollkalkulator finner du her.

 

 

 

1. The Tappan Collective (50-2000$)

Jeg har nevnt Tappan før, så utrolig mye cool photography fra up and coming kunstnere.

 

 

2. Made by Girl (15-50$)

Made by girl er en blogger som har startet butikk med alt mulig stash, men det jeg liker best er disse små skjønne trykkene hun gjør. Har selv noen i sort hvitt og elsker hvordan de bryter opp litt hjemme.

 

 

3. Alexproba (105$)

Dette er en illutratør/art director fra Tyskland med et “a poster a day” konsept. Elsker de friske kombinasjonene og den utrolig lekne stilen. Skiller seg liksom ut fra alt annet!

 

4. Ahalife (50-20 000$)

Aha-life har mye kule greier. Jeg har så lyst på det PU$$Y bildet i stuen men med en prislapp på over 20 000 kroner tror jeg det får bli med drømmen for nå he he. Kate Moss bildet til litt over 2000 kroner er litt mer innen rekkevidde. Kommer nok til å handle noe her en dag, må bare spare litt først:-)

 

5. Society6 (15-60$)

Society6 er min gode gamle favoritt. Her får du MYE for pengene. Du kan velge av tusenvis av kule prints, og om du vil ha de innrammet elle sendt som posters. Frakt er uansett ganske rimelig, og de har ofte tilbud. Et betydelig bedre alternativ til Ikea.

 

 

6. Julia Kostreva (30-200$)

Grafisk designer fra San Fransisco.

 

 

7. Debbie Carlos (40-300$)

En av mine favoritter. Så utrolig lekne og deilige bilder, som kan bestilles stoooooore for deg som virkelig vil “set the mood” hjemme. Jeg SKAL ha den kaninen på badet mitt en dag.

 

8. Dream Collective (50-150$)

Rimelig. Fargerikt. Kontrastfullt.

 

9. The Ghostly store (40-1000$)

Visuell kunst, med mange av dagens mest talentfulle artister, designere og illustatører. Her er det mye å drømme seg bort i for deg som krever litt mer av bildene dine enn bare noe pent å se på. Veldig spennende konsept verdt å sjekke ut.

 

10. Hviit.no (139-399 kr)

Norsk nettbutikk med et lite utvalg grafiske posters.

 

11. Citizen atelier (95-3000$)

Her har jeg også bestemt at jeg skal unne meg noe en gang, om så om jeg må droppe middag i noen måneder. Så veldige dreamy bilder, noen er som tatt ut av en helt annen verden. Citizen atelier er et atelier på nett, med en passe stor stall av artister, bilder og foto fra hele verden i utmerket museum kvalitet.

 

12. Little Paper Planes (20-500$)

Veldig stort utvalg av rimelige prints, psykedelisk og lekent.

 

 

13. Kristina Krogh (80-100$)

Dansk grafik designer. Vet at flere butikker i Norge selger disse.

 

 

14. Leifshop (40-300$)

Mye fint for deg som liker farge og vil holde det lett. Jeg liker spesiellt de blå til lilla formene, så fine de hadde vært sammen…..

 

 

15. Paper Collective (45 euro)

En dansk samling grafiske designere. Alle posters blir trykket i maks 300, og for hvert verk de selger doneres minst 15% til en god sak.

 

 

16. Flair Home 1000-4000$)

Flair home er en NYC luxury store som selger til Manhattans kravstore innbyggere, men jeg mener de også shipper globalt om man spør. De har en liten men nøye plukket avdeling for deg som er glad i abstrakt kunst og er ute etter å investere i noe stort.

 

 

17. Saskia Pomeroy (20-60$)

Søte lekne prints med mye variasjon av former og farger.

 

 

18. One Kings Lane (50-5000$)

Stor amerikansk nettbutikk som selger alt med enorme rabatter, også kunstavdelingen. Her kan du gjøre enorme kupp, men vær obs på at du må lage amerikansk adresse for å få det sendt til Norge! Det høres litt slitsomt ut, men går fort, og lønner seg ofte i forhold til hva du får for samme pris i Norge.

 

19. Brandts Indoor (249 dk)

Stilrent sort-hvitt fotografi til en billig penge.

 

20. Z gallerie (30-3000$)

En av mine favorittbutikker for interiør har noen godbiter i kunstavdelingen sin for deg som er villig til å lete litt. Både foto, malerier, lerret og innrammede bilder, her er det noe for alle smaker.

 

Håper dette var til hjelp. Layering gjelder ikke bare for outfits, bilder er hjemmets smykker, the finishing touches.. All kunst er en unik mulighet til å gjøre et rom til noe mer personlig.

hvit2_0 img_0470